paprika-1.jpg
 
 
line-1 kopie.png

BEZMASÝ ŠPALDOVÝ BURGER

Green Burger s paprikou a lněným semínkem

 
 
 
 
 
 
line-1 kopie.png

BEZMASÝ ŠPALDOVÝ BURGER

Green Burger se špenátem
a cizrnou

spenat-1.jpg
 
 
 
 
repa-1 kopie.jpg
 
 
line-1 kopie.png

BEZMASÝ JÁHLOVÝ BURGER BEZ LEPKU

Green Burger s červenou řepou a červenou čočkou

 
 

Proč zeleninové burgery?

 

Ne, opravdu nejsme ani vegani, ani vyznavači vegetariánství (aspoň zatím ne). Tak co nás pak vedlo k myšlence nabídnout bezmasé burgry?

 
 

Odpověď je celkem jednoduchá a příčin několik. Jsme totiž přesvědčení, že díky zvyšující se životní úrovni, konzumujeme až nezdravě zbytečně mnoho produktů živočišného původu a zvláště masa. Chováme na porážku daleko více zvířat, a to často v nevyhovujících podmínkách, krmíme je hormony a antibiotiky.

V naším jídelníčku zapomínáme na pestrost, vlákninu a vyváženost, což ve spojení s urbanistickým životným stylem, psychickým napětím a redukovanou pohybovou aktivitou vede ke mnohým zdravotním problémům, metabolickému syndromu a jiným „civilizačním onemocněním“.

“Zapomínáme, že už dávno nejsme ani lovci ani sběrači.”

Proto přicházíme na trh s nutričně hodnotnými a zároveň chutnými výrobky, které budou přijatelné nejen pro vegany a vegetariány ale hlavně přijatelné pro „všežravce“. Výrobky, které mohou vést ke snížení konzumaci masa a jiných živočišných produktů, což prospěje nejen našemu zdraví, naší přírodě, ale i svědomí, kdy kvůli nám nemuselo zvíře trpět.

MVDr. Lešek